RESUM PLE ORDINARI PRESENCIAL 31 OCTUBRE


Aquest passat dimarts, 31 d'octubre de 2023, es va dur a terme el Ple Ordinari Municipal del mes d'octubre, de manera presencial a les 14:00 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Podeu visualitzar la sessió de manera íntegra al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=ATTCnws3oBQ

A l'inici del Ple, es va llegir i aprovar l'acta de la sessió del Ple extraordinari de data 19 de setembre de 2023 i l'acta de la sessió del Ple ordinari de data 26 de setembre de 2023. Tot seguit, es va donar compte de les resolucions de l'Alcaldia.

A continuació, el secretari va llegir la proposta d’aprovació de la modificació núm. 5 de la Relació de Llocs de Treball i la modificació núm. 4 de la plantilla, la qual va ser aprovada amb 11 vots a favor i 2 abstencions per part del grup d'ERC.

Posteriorment, es va llegir la proposta d’aprovació de la modificació de crèdit mitjançant crèdit extraordinari 24/2023, la qual va ser aprovada per unanimitat, igual que la següent proposta, d’aprovació de la modificació de crèdit mitjançant transferència de crèdit 25/2023, que també es va aprovar unànimement.

La següent proposta que es va llegir va ser la sisena, d’aprovació del text refós de l’inventari i projecte executiu de l’enllumenat públic exterior de Santa Cristina d’Aro, la qual va ser aprovada per unanimitat. També es va aprovar per unanimitat la setena proposta, d’aprovació de les bases específiques reguladores per a l’atorgament de premis a la participació i a les millors carrosses i comparses inscrites a la rua del carnaval de l’amistat, així com la vuitena, d’aprovació de les bases específiques reguladores de l’elecció de la colla carnestoltes del carnaval 2024. 

La novena proposta, d’aprovació de les bases específiques reguladores de l’elecció del cartell del carnaval 2024, va ser aprovada amb 10 vots a favor (Tots + ERC + Junts), 1 abstenció (PSC) i 2 vots en contra (Guanyarem).

D'altra banda, pel que fa a la proposta d’aprovació de la moció per a posar en marxa accions concretes per, minimitzar els efectes negatius del canvi climàtic i de les onades de calor que afecten la població de Santa Cristina d’Aro, per unanimitat dels membres col·legiats a la sala, es va decidir aprovar la retirada de la moció.

En el punt onzè, es van presentar i aprovar per unanimitat dues proposicions urgents. La primera feia relació a la proposta d'aprovació de la modificació de la periodicitat de les sessions ordinàries del ple, la qual va ser aprovada per unanimitat. La segona, feia referència a la proposta d'aprovació per a la resolució pacífica del conflicte entre Palestina i Israel i el respecte a la legalitat internacions, la qual també va ser aprovada per unanimitat.

La ronda de precs i preguntes la va iniciar l'alcalde, Josep Xifre, fent referència a dues peticions de l'Oposició que es van realitzar en plens anteriors: l'estat dels repetidors del Golf i l'actualització de les tarifes dels punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics.

Per la seva part, ERC va formular diversos precs i preguntes relacionats amb el mal estat d'alguns arbres urbans, la possible realització de la jornada de plantes silvestres comestibles, l'arranjament dels fanals ubicats a la pujada de Roca de Malvet i dels sots ubicats davant de l'església vella, la previsió de nous generadors o d'arreglar els vells, l'estat de la plaça d'interventor/a, el funcionament de l'Escola de Música, i el seguiment de l'abocador de Solius i la pujada de taxes relacionades.

El grup de Guanyarem va iniciar la seva ronda mostrant l'agraïment de l'AFA Escola Pedralta a la tècnica del Servei d'Igualtat per la seva petició del Servei de Canguratge de darrera hora i a la Brigada Municipal per la seva ajuda en el muntatge del material d'una activitat extraescolar. Seguidament, va preguntar sobre la campanya de difusió del Porta a Porta i l'App BitPAYT dels darrers dies, i va acabar amb un prec sobre l'establiment de la data de celebració de les activitats de Halloween.

Junts no va realitzar cap prec ni pregunta en aquest Ple.

Finalment, el PSC va formular diversos precs i preguntes relacionades amb: la posada d'un focus de llum amb sensor de moviment a la sortida de l'Escola Pedralta; la instal·lació d'una marquesina a la parada de bus ubicada davant de la Casa Màgica; dubtes sobre l'App BitPAYT; l'increment de taxes de l'aigua i de les escombraries; i va acabar llegint un manifest en contra de la denegació del pas de les dues proves esportives pel municipi els darrers mesos.

El Ple es va donar per finalitzat al voltant de les quatre de la tarda.

Us recordem que podeu assistir de manera presencial als propers plens o bé seguir-los en directe a través del canal de Youtube del consistori.